Pel balcó de l'Ajuntament han aguaitat ja un total de 334.391 visitants des que al juny de 2015 s'obrira al públic, segons fonts municipals.

Este lloc s'ha inclòs en l'agenda no solament de turistes que visiten la ciutat, sinó també de valencians que han pogut gaudir d'un "espai de València tan representatiu".

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat la seua "satisfacció" amb el "bon acolliment" que ha tingut esta iniciativa: “Resulta molt agradable comprovar com la gent ha aprofitat la possibilitat d'utilitzar este balcó que abans només estava reservat per a uns pocs”.

Des que es va obrir, el 17 de juny de 2015, el total de visites és de 334.391, comptabilitzades fins el divendres 16 de juny.

Desglossat per anys, queda en 103.288 des del 17 de juny de 2015; 166.623 en 2016, i del que portem de 2017 fins a hui, 16 de juny, han sigut 64.480 visites.

L'entrada lliure ha suposat també un increment de visites al Museu Històric Municipal, a l'Hemicicle i al Saló de Cristall.

Les visites públiques, com a norma general, tenen lloc tots els dies laborables de 8.00 a 15.00 hores. Durant els primers mesos de l’obertura, allà per juny de 2015, els visitants eren sobretot de la ciutat, “que expressaven la seua alegria i agraïment per poder estar allí".

Posteriorment, "el públic es fa més heterogeni i predomina més el caràcter cultural i turístic”, ha explicat Ribó.

L’alcalde ha afirmat la seua voluntat d’acostar la institució a la ciutadania, perquè "és important que els veïns i veïnes estiguen orgullosos del seu Ajuntament i el senten com a propi. És una tasca, en definitiva, d’acostar la democràcia a tots i totes”.

Una activitat simbòlica que es presencia des de l'Ajuntament són les mascletaes, que "ja no són només per a autoritats", després que, al febrer de 2016, es va celebrar el primer sorteig per a ciutadans empadronats a València.

A més, poden asistir representants de les comissions falleres i de les juntes locals, així com entitats socials, culturals, esportives, cíviques: “En definitiva, no només ha deixat de ser un símbol de privilegis, sinó que s'ha marcat un abans i un després en el concepte de lloc públic”.

El balcó no estava a l'edifici en l'origen, sinó que va ser un afegitó posterior els anys seixanta, i cal recordar que l'enreixat superior que s'instal·la durant la temporada de mascletaes es deu al fet que, poc després de la seua construcción, un regidor va perdre un ull a conseqüència de la disparada d'una mascletà.

El balcó de l'Ajuntament servix per a aguaitar a altres actes populars com la cavalcada dels Reis Mags, la nit de Cap d’Any, i, com a acte més solemne, la baixada de la Senyera en la festa del 9 d'Octubre.

A més, les victòries esportives protagonitzades per equips valencians permeten també que els guanyadors n’oferisquen els trofeus als seus seguidors. 

La plataforma mundial Balcony TV, que s’encarrega de la gravació de concerts des de balcons i terrasses de les ciutats a tot arreu del món, n’ha realitzat ja diversos des del mateix mes de juny de 2016. 

Aprofitant que el lloc és ben visible de la plaça, el balcó s'utilitza també per a reivindicar situacions que han de millorar-se. Es tracta de commemorar el Dia Mundial del Medi ambient, o el Dia Nacional de les Persones Celíaques, o qualsevol altre “que ens recorde que encara queden coses per fer, i l'Ajuntament mostra el seu suport i visibiliza no solament el seu reconeixement i activitats en este sentit, sinó que anima la ciutadania a participar i ser solidària”, ha explicat Ribó.