EFEValència

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha reclamat aquest dilluns al candidat del PSPV-PSOE a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, un debat 'cara a cara' que permeta confrontar els dos models que ofereixen tots dos partits per a les eleccions autonòmiques del 28 d'abril.

Bonig ha assenyalat en roda de premsa que no posa "cap condició" per a aquest debat i ha demanat a Ximo Puig "valentia" per a acceptar-lo i que ell decidisca "el dia, l'hora i el lloc que vulga" per a celebrar-lo.

La també candidata del PP a la presidència de la Generalitat ha indicat que aqueix debat servirà per a traslladar-li a Puig les queixes que rep dels valencians i el model que proposen els populars, com la llibertat educativa, la baixada massiva d'impostos o una llei de protecció de la maternitat.

Ha explicat que s'estan organitzant debats en mitjans de comunicació amb els cinc partits que tenen representació en Les Corts, però ha considerat necessari que hi haja un entre els dos partits majoritaris en aquests moments en la Comunitat, ja que pel que sembla tornaran a ser-ho el 28 d'abril.

En la seua opinió, en les eleccions autonòmiques d'abril no es produirà un "sorpaso" de Compromís al PSPV-PSOE, ni tampoc de Ciutadans al PP, i per això els ciutadans han de ser "molt conscients" del que voten.

"És fonamental que els valencians coneguen què presentem els dos partits majoritaris", ha indicat la presidenta del PPCV, qui ha insistit que hi ha molt en joc el 28 d'abril i la gent ha de saber què defensa cadascun dels partits majoritaris.

Bonig ha destacat que al principi de la legislatura la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, era una "estrela rutilant" però va ser "tocar poder" i canviar, mentre que la gestió ha sigut "la seua creu" aquesta legislatura i "no ha eixit ben parada".