EFEValència

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha assegurat hui que la seua inclusió en la causa oberta per les suposades irregularitats en l'organització de la Fórmula 1 a València és un assumpte polític, del que ha responsabilitzat a Compromís, "un partit catalanista que vol que hi haja Fórmula 1 a Barcelona i no a València".

Camps ha fet aquestes declaracions instants abans de comparèixer com investigat davant el Jutjat d'Instrucció 2 de València, que dirigeix una investigació que té el seu origen en denúncies del PSPV-PSOE i Esquerra Unida.

"Açò és una qüestió purament política i estic al servei de la justícia per a seguir defensant els meus plantejaments polítics, que crec que segueixen intactes", ha afirmat.

"Compromís és un partit catalanista que vol que a Barcelona hi haja Fórmula 1 i no a València. És el que va fer la denúncia, si açò no és política ja em diran què és", ha assegurat l'expresident, qui també creu que el PSPV "actua sempre contra els interessos de la Comunitat".

"No volen que València estiga al nivell de Barcelona, sempre han cregut que ha de ser subsidiària de Catalunya i els dolia profundament la Fórmula 1", ha insistit Camps, qui ha subratllat que, no obstant açò, l'actual Consell -format per PSPV i Compromís amb el suport parlamentari de Podem- ha continuat amb la política de grans esdeveniments en continuar amb la Volvo Ocean Race de vela.

"La Fórmula 1 els dolia perquè era el que més dany els podia fer a Catalunya i al seu Gran Premi. Tot allò que fera de València una ciutat amb capacitat de competir amb Catalunya és alguna cosa que Compromís ha intentat desmuntar tots aquests anys i segueix fent-ho. Fa de València una ciutat impossible, per açò espere que l'any que ve governen altres persones que creen a la Comunitat, els valencians i el futur de la nostra terra", ha agregat.

Al seu parer, la rendibilitat d'aquests grans esdeveniments esportius "és evident", com segons ha afirmat té intenció d'explicar davant la jutgessa.

Preguntat per si atendrà als periodistes després de la declaració en la porta principal dels jutjats, Camps ha respost afirmativament i ha bromejat en assenyalar: "No tinc una casa fora de València de 600.000 euros com Pablo Iglesias, així que em tindran ací sempre".

Sobre la imminent entrada a la presó de la qual va anar la seua consellera de Turisme i expresidenta dels Corts Milagrosa Martínez per la peça del cas Gürtel relativa al pavelló valencià en Fitur, Camps s'ha limitat a respondre: "Ja imaginaran com em sent".