EFEValència

La Conselleria d'Educació treballa per tal "d'ajustar" la normativa que regula les activitats extraescolars en els centres amb jornada contínua i planteja que es podran cobrar eixes activitats sempre que no hi haja ànim de lucre i que cap xiquet es quede sense extraescolars per motius econòmics.

A preguntes dels periodistes durant la presentació de la temporada expositiva de l'IVAM per a 2018 després de la informació que avancen hui Levante-EMV i Las Provincias, Marzà ha explicat que la gratuïtat havia generat problemes i algunes AMPA els havien demanat que es pogueren pagar encara que es manté la condició que ningú quede exclòs.

"Allò que volem és que els xiquets no es queden exclosos i, per tant, podem obrir la porta a què es puga gestionar d'una altra manera, sempre que no hi haja lucre ni haja una discriminació a l'alumnat", ha apuntat.

El conseller ha incidit en que "no obliguen a pagar" sinó que obrin "la possibilitat sempre que no hi haja lucre", i ha recordat que, precisament, s'havia regulat que foren gratuïtes per a complir eixe objectiu que "cap xiquet quedara exclòs d'eixes activitats per motius econòmics".

"Els pares que puguen pagar, pagaran. Està obert que puguen fer-ho i per tant, és un ajust a eixa normativa perquè l'objectiu que teníem continue sent el mateix, que és que els xiquets que no se'l puguen pagar, no es queden exclosos", ha subratllat.

Marzà ha apuntat que "igual que abans s'assegurava la gratuitat", ara ha d'assegurar-se en cada projecte que "cap xiquet quede exclòs".

Abans de l'acte, el conseller ha assenyalat a EFE que l'objectiu és que l'orde estiga a punt abans de les votacions per a la jornada contínua, i ha apuntat que espera que siga abans de Nadal.