EFEValència

El PP presentarà mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i una iniciativa en Les Corts perquè "es defense sense fissures l'ordre constitucional" i es demane aplicar l'article 155 a Catalunya després de l'acord dels governs central i català de crear una taula de diàleg amb els partits catalans.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, s'ha pronunciat així abans d'assistir a l'acte de lliurament del Premi Convivència al rei Felip VI en el Palau de la Generalitat, on ha ressaltat que el monarca "representa la unitat de la nació espanyola, i aquesta unitat és la que garanteix la unitat de dret entre tots els espanyols", nasquen on nasquen.

La dirigent popular ha aprofitat "aquest dia de concòrdia" i del que representa per a Espanya la monarquia i la Constitució per a exigir-li al president de la Generalitat, Ximo Puig, i al partit que dirigeix, el PSPV-PSOE, "que estiga a l'altura" davant aqueixa taula de diàleg acordada amb Catalunya.

"Li demane al PSPV i a Puig que siga valent", com els són Juan Carlos Rodríguez Ibarra o el president d'Aragó, Javier Lambán, perquè "el PSOE no pot estar d'esquena" a l'ordre constitucional, ha asseverat.

Per a Bonig, "no pot ser" que el que ha costat tant construir "ara s'ensorre, s'enfonse, perquè el PSOE "s'entrega als separatistes, als independentistes, als colpistes i als amics de la banda terrorista ETA".

"El PP no estarà ací i exigirà a Puig que siga contundent en la defensa de la unitat d'Espanya i de la Constitució, que és la que ens ha donat el nostre autogovern", ha indicat la presidenta del PPCV.

D'altra banda, respecte a la Convenció nacional que el PP celebra aquest cap de setmana, Bonig ha destacat que d'ella eixiran "la unitat i el rearmament ideològic" del partit, i es parlarà dels problemes dels ciutadans, de com resoldre'ls i de com defensar l'Estat democràtic, les llibertats i la igualtat.