EFEValència

La Conselleria de Cultura ha activat aquest dilluns la web del Patrimoni Valencià de la Guerra Civil, un mapa interactiu que conté un inventari de 1.066 espais construïts i utilitzats entre 1936 i 1939 en la Comunitat.

Segons ha informat la Conselleria, es tracta d'un llistat exhaustiu que localitza, per exemple, aeròdroms, refugis, hospitals, trinxeres, rases, posats de comandaments, magatzems i galeries subterrànies que van tindre relació amb la guerra.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha manifestat que el portal "és una eina que centralitza informació dispersa fins ara i que s'anirà ampliant".

"El millor antídot per a lluitar contra el totalitarisme és facilitar a la ciutadania la informació sobre el nostre passat i aquesta web el fa possible tant des del punt de vista pedagògic com de recuperació patrimonial", ha manifestat Marzà.

Per províncies, es poden trobar 453 fitxes de les comarques d'Alacant, 433 de les de Castelló i 180 de València.

En la fitxa de cada element registrat figura la denominació del bé, la situació i les coordenades UTM, la localització, si el bé està inventariat o no, la seua classificació, la informació gràfica, la descripció i fonts d'informació.

Segons ha informat la Conselleria, en els pròxims mesos es faran presentacions d'aquesta nova eina als col·lectius de recuperació de la memòria històrica de les comarques d'Alacant, Castelló i València.

El projecte compta amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic Valencià, la Universitat Politècnica de València i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicació de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.