EFEValència

L'incendi de Llutxent continua estabilitzat, i després d'una nit "tranquil·la", en la qual els operatius terrestres s'han dedicat a repassar les àrees en les que podrien produir-se rebrots de foc i les pròximes a les urbanitzacions, han començat a reduir-se els mitjans desplegats a la zona.

Així ho ha manifestat a Efe el director general d'Emergències, José María Ángel, qui ha informat que avui dos mitjans aeris, un helicòpter i un avió carregat d'aigua i retardant, sobrevolaran la zona en tasques de vigilància, mentre 12 mitjans aeris de la Generalitat Valenciana retornaran a les seves bases encara que estaran de guàrdia per a possibles actuacions d'emergència.

Ángel ha explicat que alguns dels mitjans aeris i terrestres procedents d'altres autonomies, com les de Múrcia, Aragó i Castella-la Manxa, i els que depenien del Govern central han tornat ja a les seves bases.

Durant la jornada d'avui, ha indicat, romandran a la zona 150 mitjans terrestres, entre bombers de la Generalitat, del consorci provincial de bombers de València, Protecció Civil i membres de la Unitat Militar d'Emergència (UME).

El director general d'Emergències ha assenyalat així mateix que s'espera que avui es doni per controlat l'incendi, que ja està perimetrado i ha arrasat 3.270 hectàrees, segons els últims mesuraments, dels municipis de Llutxent (1.210 hectàrees), Gandia (965), Pinet (827), Ador (179), Barx (71,9) Quatretonda (14,5) i Ròtova (1,7).

Àngel ha informat finalment que a la zona romandrà els pròxims dies un operatiu de vigilància i de guàrdia, fins que es doni per extingit l'incendi.