EFEOliva (València)

El jutjat encarregat del desnonament d'una família, formada per un matrimoni amb tres fills menors al seu càrrec, a la localitat d'Oliva (València) ha suspès la mesura durant tres mesos perquè busquin un habitatge alternatiu, segons ha informat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

L'Ajuntament d'Oliva ha ofert a la família la possibilitat de traslladar-a un habitatge municipal, gestionada per Serveis Socials, preparada per a aquest tipus de situacions, segons han indicat fonts municipals.

Més de mig centenar de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'havia concentrat aquest matí davant les portes de l'habitatge d'Oliva, propietat d'una entitat bancària, que ocupa des de fa un parell d'anys la família després de que un incendi destrossés la seva casa, per demanar que se suspengués l'ordre de desnonament que estava prevista per a les 10 hores, ha informat Sergio Riofrío, membre de la plataforma.

Dimarts passat, el Comitè de Drets Humans (DESC) de l'ONU havia demanat la suspensió cautelar d'aquest desnonament, sense alternativa habitacional, en compliment del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC), una petició que va ser traslladada a l' jutjat.

El Comitè DESC de l'ONU havia sol·licitat així mateix mesures per evitar "possibles danys irreparables", inclosa la suspensió del desnonament, mentre estudia aquest cas, o que se'ls atorgui un habitatge alternatiu "adequada".

La PAH ha presentat també davant el Congrés dels Diputats un escrit dirigit al president del Govern, Pedro Sánchez, perquè se suspengui el desnonament d'aquesta família, i es pronunciï sobre les "modificacions legals necessàries perquè qualsevol jutge vingui obligat a respectar les peticions de mesures cautelars sol·licitades pel Comitè DESC "