EFEValència

L'Ajuntament de València ha anunciat huii que en poc més d'un any contractarà el subministrament d'energia elèctrica 100 % renovable, mitjançant un nou contracte al que podran accedir aquelles empreses que acrediten que solament comercialitzen amb energies verdes.

Fins que entre vigor aquest contracte, el subministrament elèctric es realitzarà segons un acord "pont" que se signarà, una vegada siga aprovat per la Junta de Govern Local, amb l'empresa comercialitzadora Gas Natural Serveis, que ofereix el certificat de garantia d'origen acreditat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

En un comunicat, l'Ajuntament ha destacat així mateix que aquest contracte "pont" millora els preus actuals, i suposarà per al consistori un estalvi anual d'aproximadament 164.000 euros respecte al contracte actual.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que aquest contracte del subministrament d'energia elèctrica, basat en l'acord marc de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb l'esmentada empresa adjudicatària, suposa un import anual de 16.730.000 euros per als 1.600 punts de subministrament que actualment té contractats l'Ajuntament, tant en baixa com en alta tensió.

Entre aquests punts de subministrament s'inclou, entre uns altres, l'enllumenat dels col·legis públics, els mercats o els centres culturals i museus.

Campillo ha recordat que el primer concurs públic per a contractar el subministrament d'energia del consistori elaborat pel 'Govern de la Nau' va ser impugnat per Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals "per incloure clàusules socials i de lluita contra la pobresa energètica", i ha explicat que l'Ajuntament ara ja compta amb altres recursos per a atendre aquestes necessitats ciutadanes.

"I en el pròxim contracte, que entrarà en vigor quan finalitze l'acord pont esmentat, introduirem, com ha fet l'Ajuntament de Madrid, una clàusula que garantirà que el subministrament d'energia elèctrica siga 100 % renovable", ha agregat.

El regidor ha subratllat que d'aquesta manera es recolza "a totes les empreses que han manifestat el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic".

A més, la nova contractació que eixirà a concurs també contemplarà el subministrament d'energia elèctrica renovable en la Fundació Esportiva Municipal i la Universitat Popular, i es distribuirà en quatre lots de potència.

Campillo ha recalcat que les mesures d'eficiència energètica que ja han sigut implementades per l'ajuntament han permès l'estalvi de 4.629.727,31 euros en energia entre els anys 2014 i 2017, la qual cosa suposa un 23,29 % menys en el consum total d'electricitat.