EFEValència

L'escultura La Pamela, de l'artista valencià Manolo Valdés, serà traslladada a principis de 2018 a l'esplanada de l'Embull número dos de la Marina de València després de formar part d'una exposició temporal en la Ciutat dels Arts i els Ciències des de juny.

Segons ha informat La Marina en un comunicat, La Pamela ha resultat guanyadora en una votació popular juntament amb altres cinc peces del mateix autor, per la qual cosa serà instal·lada en la dàrsena valenciana i per a açò es treballa ja en l'habilitació d'una peanya de formigó i fusta per a ancorar-la.

La Fundació Hortensia Herrero, que es va comprometre a adquirir l'obra per a cedir-la a la ciutat, va convocar la votació entre els visitants de l'exposició, que han triat La Pamela amb 12.855 dels 41.500 dels vots registrats en dos mesos i mitjà que han romàs obertes les urnes.

Segons l'encarregat de la coordinació d'aquest treball, Carlos Campos, per al trasllat de l'escultura s'utilitzarà una grua de dimensions especials i es desmuntarà la peça en diferents parts amb l'objectiu de "aconseguir la màxima protecció".

A més, ha anunciat que l'escultura s'instal·larà mirant al mar, ja que, al seu judici, "és una obra per a ser contemplada amb una perspectiva de 360 graus" i d'aquesta forma "es remarca el caràcter singular de la Marina".

La peanya sobre la qual es col·locarà la peça, amb una altura aproximada d'un metre, consta de tres nivells i va folrada amb un revestiment especial de fusta perquè "resulte visualment atractiva als visitants".

L'escultura serà accessible al públic, doncs àdhuc amb l'altura a la qual serà col·locada, "no està separada físicament de les persones que vengen a veure-la, sinó integrada en el paisatge", ha afirmat Campos.

La Pamela també anirà identificada amb una llegenda en la qual s'explica tant el títol de l'obra i l'autor com el procés de cessió executat per la Fundació Hortensia Herrero.