EFEValència

La Policia Local de València denunciarà per delicte d'odi a l'autobús #Stopfeminazis.No és Violència de Gènere, és Violència Domèstica, impulsat per l'associació Hazteoír.org, si arriba a entrar a la ciutat i immobilitzarà el vehicle en aplicació de l'ordenança de publicitat.

Aquest és el dispositiu que activarà la Policia Local després de l'anunci de l'associació que l'autobús visitarà València aquest dimarts, segons han informat fonts municipals.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha assegurat que l'autobús "pretén fer propaganda" a la ciutat i "vulnera l'ordenança de publicitat" i ha afegit que "no té permís per a circular per València".

A més, ha incidit que el seu missatge "és inacceptable" a la "Espanya del segle XXI", per la qual cosa si arriba a la ciutat, "seria denunciat per un delicte d'odi".

"A València no són benvinguts aquells que promouen l'odi. Ací treballem per la igualtat i per la dones perquè deixen de ser víctimes de la violència masclista", ha conclòs.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que els serveis jurídics municipals "s'han posat ja en marxa amb l'objectiu d'impedir que a la ciutat es difonguen missatges d'odi", en la línia de l'expressat per la Fiscalia aquest dilluns a Barcelona, per on va estar l'autobús, "amb la pertinent denúncia sobre aquest tema".

"És evident que en un Estat de dret és l'estament judicial qui ha d'observar la legalitat d'accions fràgils com la d'aquest autobús ultra, però al mateix temps vull llançar un missatge molt clar: l'Ajuntament ha de vetlar perquè es compleixen totes les ordenances municipals, i si aquest vehicle no les compleix, no circularà per València", ha dit.

Segons ha informat el consistori, Ribó ha destacat la seua "responsabilitat" com a alcalde "perquè no s'ataque la dignitat de les dones a València".

"Els missatges d'odi d'aquest vehicle constitueixen una especial provocació en la setmana en què tots, la gran majoria de valencians, reivindiquem la igualtat real entre homes i dones, tant en la vida quotidiana, com en l'àmbit laboral i per a impedir la violència que provoca cada any desenes de feminicidis a Espanya", ha defensat.

Ribó ha assegurat que "València diu no al masclisme, i sí a la igualtat entre homes i dones".