EFEMadrid/València

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit que el tractament als 630 immigrants de l'Aquarius que estan sent traslladats a València serà el mateix que el que es dóna als quals arriben en pasteres a Espanya a través d'Algèria o el Marroc.

Segons el ministre, a tots ells se'ls tractarà igual que a la resta dels immigrants que arriben a les costes espanyoles i se'ls tramitarà els expedients que corresponguen per a la seua regularització administrativa, bé d'asil o d'expulsió. "S'aplicarà la llei", ha puntualitzat en una entrevista en Onda Cero.

Preguntat si açò significa que seran internats als CIE, com ocorre amb els quals arriben en pasteres, el titular de l'Interior ha recordat que, en tot cas, aquests últims no acaben tots en aquests centres, ja que no hi ha capacitat suficient.

De fet, molts són acollits per ONG que col·laboren amb el Govern en aquesta matèria.

"La protecció serà igual", ha continuat Grande-Marlaska abans de lamentar la situació en la qual arriben els immigrants, molts d'ells sotmesos a esclavitud per les màfies.

En l'Aquarius, que ja ha iniciat el seu viatge cap a València, viatgen 51 dones, 45 homes i 10 xiquets, mentre que els 524 refugiats restants estan repartits en la nau Orione de la Marina italiana i en el Dattilo dels guardacostes.