EFEValència

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha manifestat aquest dimarts, després del seu anunci que es presentarà a les primàries de Compromís per a formar part de la candidatura de la coalició en les eleccions autonòmiques de maig, que li "agradaria tindre un paper més executiu" la pròxima legislatura.

En declaracions als periodistes, Morera ha reconegut que després de la seua experiència parlamentària té ganes de "clavar les mans dins del fang per a millorar l'acció de govern".

Preguntat per si en les primàries pretén disputar-li a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el ser cap de llista, Morera ha aclarit que es presenta "per a anar en la llista" i ha avançat que "podria ser el número dos" en la candidatura.

"Des de l'experiència acumulada de molts anys" en la vida pública, Morera ha manifestat que pretén "col·laborar per a enfortir el canvi" i "impulsar, des de l'acció de govern o la responsabilitat que em corresponga, el valencianisme polític".

Per a Morera, el valencianisme polític és "un antídot contra el pensament únic, contra l'uniformisme dels que volen una reculada en el nostre autogovern".