EFEValència

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha assegurat sobre l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, que ha declarat aquest divendres per suposades irregularitats en l'organització de la Fórmula 1 a València, que la "màxima primera d'un patriota" és: "No robaràs als teus veïns".

Oltra ha contestat així en ser preguntada després del ple del Consell per les declaracions fetes per Camps abans de comparèixer com investigat davant el Jutjat d'Instrucció 2 de València, on ha responsabilitzat a Compromís de la seua inclusió en la causa i ha acusat a aquesta formació de ser "un partit catalanista que vol que hi haja Fórmula 1 a Barcelona i no a València".

La vicepresidenta ha manifestat que a l'expresident "no li criden -del jutjat- per ser un heroi del valencianisme ni un patriota, perquè el que fan els patriotes és no robar als seus conciutadans".

"El Govern de Camps es va passar de frenada i 'gripó' el motor d'aquesta Comunitat", ha assenyalat utilitzant un símil de la Fórmula 1, per a afegir que si hi ha una investigació judicial oberta no és "pel ben que ho van fer" ni perquè Compromís l'haja denunciat, com també el PSPV i Esquerra Unida.

La raó, en la seua opinió, és que hi ha "sospites fundades, serioses, que al voltant de la Fórmula 1 es va muntar un quiosquet de saqueig de les arques públiques", i açò, ha dit, "és il·legal".

Segons ha afegit, els tribunals han intervingut perquè la Fórmula 1 "ha sigut una excusa, el capritx d'un govern irresponsable" que utilitzava aquests esdeveniments per a "saquejar" les arques públiques i "beneficiar a alguns 'amiguitos' de l'ànima que estaven molt prop del poder".

A més, la vicepresidenta del Govern valencià ha advertit que la denúncia de la comissió d'un possible delicte és "un deure públic", segons la Llei d'Enjudiciament Criminal, que és el que han fet diverses formacions polítiques.

"Ací hi ha unes formacions polítiques que han denunciat uns fets, uns tribunals que estan investigant possibles delictes, i uns mitjans de comunicació que estan informat sobre aqueixos indicis", ha comentat.