EFEValència

Podem ha decidit no assistir aquest divendres a l'acte de lliurament en el Palau de la Generalitat del Premi Convivència al rei Felip VI en considerar que el monarca no és "un exemple de convivència" i que els valors que representa no han de "ser premiats".

"És una institució absolutament opaca que ha tingut un paper lamentable en la crisi territorial", assenyalen des de Podem, i destaquen que aquest premi, que concedeix la Fundació Professor Manuel Broseta, s'atorga després de l'increment de la partida econòmica per a la monarquia, mentre molts espanyols "continuen patint la precarietat".

A més, des de Podem qüestionen que un premi que concedeix una fundació privada, dotat amb 12.000 euros, "es continue entregant en el Palau de la Generalitat, que és de tots i totes les valencianes".

"Lamentem que el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha tingut una posició més assenyada que altres barons socialistes davant la qüestió territorial, ara reconega al rei com a exemple de convivència, quan ha destacat per ser tot el contrari", han assenyalat.