EFEValència

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous que el problema d'Espanya és que el PP ha decidit "obrir-li les portes i fer-li un corredor a l'extrema dreta", la qual cosa constitueix, segons ha advertit, "un perill per a la democràcia".

Puig s'ha pronunciat així en la primera sessió de control en Les Corts d'enguany, on la portaveu del PP, Isabel Bonig, li ha comminat a ser amb els Pressupostos de l'Estat president dels valencians "abans que socialista" i ha assegurat que el PP "mai anirà de la mà de colpistes, separatistes i de terroristes".

El president ha anunciat que demanarà al Govern d'Espanya que convoque la comissió de negociació política del nou model de finançament autonòmic, i que traslladarà a la ministra d'Economia la necessitat que es compense el deute històric dels valencians.

Puig ha fet aquest anunci en la seua resposta al portaveu de Compromís, Fran Ferri, qui ha indicat que no estan satisfets amb uns Pressupostos de l'Estat que són "especialment insuficients" amb la província d'Alacant, i "si no són bons per a Alacant, tampoc són bons per als valencians".

"Fer provincialisme no és el que beneficia a la Comunitat", li ha replicat el president, qui ha afirmat que el Govern central té" l'obligació" de "perseguir" un acord en el Consell de Política Fiscal i Financera i en el Congrés per a canviar el model de finançament, alguna cosa que és "inajornable".