EFECastelló

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres que "no va a haver-hi cap tipus d'inconstitucionalitat" en relació al decret de plurilingüisme, alguna cosa que "seria absurd" perquè "no hi ha cap tipus d'element ni ho hi havia amb l'anterior Govern" per a presentar el recurs.

Puig ha respost així, a Castelló, en ser preguntat per la comissió bilateral de cooperació entre l'Administració General de l'Estat i la Generalitat, que ha iniciat negociacions per a resoldre les discrepàncies manifestades en relació amb dos articles de la llei que promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià.

La comissió bilateral és el pas previ a la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat si no s'aconsegueix en ella un acord en el termini de sis mesos.

El president ha afirmat que és "evident" que "no va a haver-hi cap tipus d'inconstitucionalitat" i ha assegurat que el Govern anterior "estava espentat d'una manera obsessiva pel PP de la Comunitat Valenciana".

Però, ha agregat, "és que és bastant absurd que allò que era bé para Catalunya, que ho plantejava el PP i Ciutadans, ací a la Comunitat Valenciana no fóra possible".

I en conseqüència, ha assenyalat el cap del Consell, “és un element de confrontació desactivat”.

Puig ha assenyalat que el PP de la Comunitat Valenciana en aquests moments "ha de decidir si entra per la via d'una oposició raonable de creació d'alternativa o continua en la muntanya".

El president ha recordat que aquest dijous s'entrevistarà amb la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i en la reunió s'abordaran també altres qüestions a part de la gestió de l'arribada de l'Aquarius, entre elles "conflictes que el Govern anterior havia situat en el camp del Tribunal Constitucional".