EFEValència

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat hui que el Consell no es va a "resignar" ni a "mirar cap a un altre costat" i va a continuar "exigint" un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

"Si algú pensa que nosaltres anem a resignar-nos a aquesta situació, que ha sigut històrica, i que anem a continuar mirant cap a un altre costat, com es feia abans, quan governava el PP, no va a ser", ha asseverat Puig durant una visita a l'Hospital la Fe de València.

Preguntat per les crítiques d'alguns partits al seu discurs de finalització d'any i per quins van a ser els seus primers passos en 2018 per a fer complir al president Mariano Rajoy el seu compromís de reformar el sistema de finançament, Puig ha assegurat que cal ser "reiteratius, perquè efectivament hi ha un incompliment".

"M'agradaria no haver parlat de l'incompliment del senyor Rajoy, m'agradaria haver parlat que havíem arribat a tenir el finançament just per a la Comunitat Valenciana", ha afirmat el cap de l'Executiu valencià, qui ha agregat: "Nosaltres anem a continuar exigint el finançament just per a la Comunitat Valenciana".

Als partits que han criticat que no fa gens sobre aquest tema, ha dit que els "agrairia" que veren el que fa un hospital públic com La Fe.

"Es veurà realment en què s'inverteix a la Comunitat, s'inverteix en sanitat, en protecció social, educació, en el fonamental i també en ajudes a les empreses", ha afegit.

"Açò és el que estem intentat generar, reconstruir la Comunitat Valenciana, i es fa ara des d'un escenari d'honestedat, d'honradesa i diàleg", ha subratllat.

A la Comunitat, segons Puig, "han canviat les coses" perquè hi ha més de dos milions de persones que "viuen molt més segures que abans en la sanitat, amb la superació dels copagaments confiscatoris que hi havia i augmentant exponencialment tot el que és l'atenció a la dependència. També eliminant una taxa de pobresa que està baixant a pesar que reconeixem que estem lluny d'on volem arribar".

"El discurs és positiu perquè crec en la Comunitat Valenciana, crec en els valencians i valencianes i crec que anem cap a avant, que estem superant -ha manifestat-. No hi ha cap paràmetre que estiga pitjor que fa dos anys i mig, tot va millor gràcies als professionals de la sanitat, de l'educació, als empresaris i als treballadors".

"Hi ha gent que no creu en aquesta Comunitat, que l'única cosa que pensa és que quan pitjor, millor per a ells. Crec que açò no és el que pensen els valencians", ha conclòs.