EFEValència

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat avui que "l'abdicació de la política en mans de la justícia de vegades és absolutament indeguda", en relació amb la situació de l'expresident català Carles Puigdemont .

Puig, en declaracions als periodistes a València, ha reiterat que "a la política li correspon la política ia la justícia la justícia", i ha assegurat que "la resolució del problema de Catalunya no resideix en la justícia" sinó que és un " problema territorial "i per tant" de substància política ".

Preguntat sobre si considera que Puigdemont hauria de ser extradit a Espanya per rebel·lió i no només per malversació, ha contestat que aquesta és una qüestió "que afecta la justícia" i que cal respectar les decisions judicials "que es prenen a Alemanya i aquí" .

"Som estats de dret i la justícia té el seu paper", ha insistit, per afegir a continuació que "no es pot residenciar la política en la justícia".

"La justícia té el seu paper i la política el seu i per tant l'abdicació de la política en mans de la justícia de vegades és absolutament indeguda", ha conclòs Puig.