EFEValència

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat el "dret" que té el president de la Generalitat a convocar les eleccions autonòmiques, encara que ha considerat que exercir aquesta prerrogativa per a avançar aquests comicis i unir-los als generals és "la pitjor aplicació d'aquest dret".

Ribó s'ha expressat així a preguntes dels periodistes sobre un possible avançament electoral en un acte sobre una inversió del Banc Europeu d'Inversions (*BEI) en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i ha assegurat que el seu partit, Compromís, està disposat "ara, el mes que ve o quan faça falta, quan ell diga".

"A mi, que aquest dret estiga em sembla bé, però que s'exercisca en un moment per a posar-lo al costat d'unes eleccions generals em sembla que és la pitjor aplicació possible d'aquest dret", ha afirmat.

L'alcalde ha argumentat que aquesta prerrogativa del president, com en altres comunitats, està "per a diferenciar unes eleccions autonòmiques enfront d'un procés general".

"Fer-ho coincidir amb unes eleccions generals, en les quals vas 'a rebufo' evidentment dels plantejaments de les eleccions estatals, no és la millor manera per a ressaltar unes eleccions autonòmiques", ha afegit sobre la possible decisió de Ximo Puig.

No obstant això, Ribó ha conclòs: "Ara bé, ell té el dret i nosaltres, com Compromís, estem disposats a fer-lo ara, el mes que ve o quan faça falta, quan ell diga".