EFEValència

El diputat nacional de Ciudadanos Toni Cantó ha indicat que veu "molt complicat" pactar amb el PSPV-PSOE després de les eleccions autonòmiques de maig, perquè "s'assembla massa al PSC", i que estaria disposat a arribar "un pacte semblant" al qual ha tancat el seu partit "amb el PP exclusivament" a Andalusia.

En les seues primeres declaracions als mitjans de comunicació després d'anunciar que es presentarà a les primàries del seu partit per a ser candidat a la Presidència de la Generalitat, Cantó ha destacat que és necessari plantejar una alternativa com la del seu partit "perquè els valencians tinguen d'una vegada el Govern que mereixen".

El diputat nacional de Cs ha demanat que no es facen "travesses" sobre pactes postelectorals, encara que ha assenyalat que, en principi, "entre els partits constitucionalistes sempre hi ha alguns punts" amb els quals podran arribar a acords.

Estarien disposats a dur a terme un pacte com a Andalusia, en el qual es pogueren repetir les principals mesures que s'han acordat allí en el pacte "aconseguit amb el PP exclusivament" i en el qual s'ocupen "realment del problemes dels ciutadans".

Respecte als socialistes, ha alertat que, mentre el PSPV-PSOE estiga "més còmode" amb Compromís o amb Podemos que amb un partit com a Ciudadanos, que és constitucionalista, veu "molt complicat" arribar a acords, encara que no perd l'esperança que els socialistes miren més "al centre que cap als extrems".

A més, ha indicat que Podem està "deshilachándose" en la Comunitat Valenciana, i que Compromís està donant un "espectacle vergonyós" amb les seues "baralles" per estar en les llistes, ja que "veuen possible" que Ciudadanos els "desallotge" del poder, i per tant "comencen a passar por".

"Crec que això posa en valor a aquells partits que sempre hem treballat en unitat, creient en un projecte, i no sumant de manera oportunista totes les marques que vulguen acostar-se", ha indicat l'aspirant a les primàries de Cs.

Cantó ha assegurat que treballarà dur per tal de llevar al tripartit del Govern" de la Comunitat Valenciana, perquè, en la seua opinió, l'actual Consell ha demostrat que són "capaços dels pitjors vicis del PP, sobre temes que tenen a veure amb la corrupció", però "sobretot no han donat solucions en el bàsic" als valencians.

"Van dir que anaven a rescatar persones i només s'han rescatat a si mateixos: s'han endollat, s'han col·locat, han creat quiosquets, i no obstant això seguim amb llistes d'espera en sanitat, amb barracons en educació, sense resposta en dependència i amb un problema greu d'habitatge, i per a això no estan fent absolutament res", ha asseverat.

Cantó ha indicat que espera que els afiliats del partit li donen la seua confiança, i ha avançat que els eixos del programa electoral de Ciudadanos seran l'educatiu, el sanitari i la petició que es resolga "de debò" el finançament autonòmic, alguna cosa sobre el que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ara "no diu res perquè governa un dels seus".