EFEValència

El ple del Consell ha aprovat avui l'avantprojecte de llei de protecció d'Espais naturals de la Comunitat Valenciana, que actualitza la norma vigent de 1994, inclou els avanços que s'han produït des de llavors i s'enfoca no solament a la conservació passiva, sinó a l'activa.

La consellera d'Agricultura i Medi ambient, Elena Cebrián, ha explicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que aquesta norma s'emmarca en la política de "frenar la senda de retallades" aplicades des de 2010 en la conservació de la naturalesa i de dignificar i professionalitzar la gestió dels parcs naturals.

Entre altres novetats, la consellera ha indicat que aquesta llei formalitza el concepte de la Xarxa valenciana d'àrees protegides, amb el que es consolida la imatge dels espais naturals protegits estan connectats entre ells, i reconeix i promou la iniciativa social en la conservació d'espais naturals.

A més, ha destacat que l'avantprojecte augmenta la capacitat d'intervenció de l'Administració en matèria d'infraccions i sancions en aquesta àrea, i dóna cobertura legal a figures que no estaven arreplegades en la llei actual, com el reconeixement de les àrees marines protegides.