EFEValència

L'Ajuntament de València ha llançat una campanya en deu països per a posicionar la ciutat com a destinació urbana més enllà del sol i platja, recognoscible tot l'any pels seus productes genuïns com la Llotja, la paella o les Falles i que atraga nous turistes durant l'hivern.

Per a desestacionalizar el turisme, millorar el coneixement de l'oferta de la ciutat i influir en la decisió sobre les destinacions per a Setmana Santa o estiu, la campanya es llança en un suport audiovisual (visitvalencia360.com) "atractiu, nou i original" que permet a l'usuari gaudir d'imatges panoràmiques de la ciutat en 360 graus i fins i tot sincronitzar-les en els seus propis dispositius mòbils.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, i el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé, han presentat aquesta campanya, que invertirà 190.000 euros per a estar en aeroports i centres comercials dels països amb els quals València ha reforçat la seua connexió aèria o té una nova, i en els seus propis idiomes.

Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia, Suïssa, Holanda, Hongria, Polònia, Turquia i Rússia són les destinacions en els quals incidirà aquesta iniciativa, que preveu 76 milions d'impactes en internet, 1,7 anara de la xarxa i 7,5 milions en agències de viatge i professionals del sector, segons l'edil.

"Són aquells mercats que estan funcionant ben o amb els quals hem establit noves línies aèries", ha apuntat Gómez, qui ha posat l'accent que l'objectiu és posicionar València "més enllà del destine sol i platja com a destinació urbana per productes turístics de qualitat com la gastronomia, la cultura o les festes, que la fan diferent i genuïna".

"La campanya, a més de per a desestacionalizar la destinació, ix ara perquè estem en un moment barre, de decisió per a triar destinació per a les pròximes vacances" i per açò volen que els possibles turistes "tinguen ja tota la informació del que ofereix València", ha apuntat.

A més, ho fan "a través d'un suport que creiem que és atractiu, nou, original" i que posa en valor el que ofereix la ciutat "des d'un punt de vista de l'experiència", segons Gómez, qui ha destacat que aquesta campanya redunda en la seua estratègia d'augmentar visitants, *pernoctaciones i rendibilitat.

"És una campanya important i esperem que consolide la tendència positiva de València", ha assenyalat i ha valorat que entre els indicatius positius, la rendibilitat en allotjaments hoteler ha pujat un 11,3 % respecte a l'any passat.

Bernabé ha explicat que València s'ha estabilitzat "cada vegada més" en nivells d'ocupació amb dades que superen el 70 % gran part de l'any, encara que ha advertit que desembre i gener són "els més baixos", al costat de febrer, "relativament baix" i que l'objectiu és "equilibrar aqueixos mesos amb la resta de l'any".

"Volem aprofitar que la campanya coincideix amb aquests mesos de poca ocupació per a atraure turistes aqueixa època i estar presents quan planifiquen les seues vacances", ha reiterat.

Gómez ha posat l'accent que València compta amb una "connexió històrica" des de l'aeroport de Manises amb 53 destinacions internacionals i 15 nacionals i que segueixen treballant amb el Govern espanyol i les autoritats de Xian i Chengdú per a aconseguir una ruta directa amb Xina.

A més, Bernabé ha recordat que també treballen per incrementar mercats consolidats i de l'Est i que l'objectiu a futur són els països escandinaus, a més de que no obliden ni Estats Units ni Àsia, encara que en aquests casos l'avantatge, ha dit, és que escales amb Frankfurt, París o Madrid fan que València estiga "ben connectada".